Tags

, ,


 

Kenneth Chan writes in VanCity Buzz about the newly revised tower being proposed for 555 W Cordova.  To me, it seems to be an unusually detailed article, with illustrations galore.

Within the constraints of the new design principles, the building will be pushed back towards the rear of the development site next to Waterfront Station and rotated 90 degrees to open up the space on the West Cordova Street frontage to create a large plaza area. With the rotation, the building is positioned in an east-west axis instead of a north-south axis.

In addition to the shifting and rotation, the design of the building’s lower floors in relation to the cornices of both Waterfront Station and the adjacent Landing office building have changed. The ground level is now porous, as requested by the UDP, so that the public can walk through the site and see views of the harbour and mountains.

555-west-cordova-redesign-2